Stop Skavica

Stop Skavica

Year: 2022

Uncategorized

Narrative e Dibres dhe Dibranit.

New York, 2 Dhjetor, 2022 Ferzileta Gjika Vendlindja na komunikon emocione, parime dhe mesazhe. Natyra ne vijim nuk paraqet gje tjeter vecse simbolikën e shprehur në natyrë me emocionet njerëzore dhe jetën e tyre, se ne ate vend ka jete,…

In Media News Newsletter Publications Reports

Sociologjia e viktimave-Cfare luhet ne kurriz te Dibres dhe Dibraneve

Autore te shumte kane shkruar nder vite ne lidhje me viktimizimin, rrethanat ne te cilat nje grup njerezish perjashtohen nga anetaresia ne nje “shoqeri te vlerave” dhe behen objekt I agresorit, qe kur eshte ne politike, perdor mjete te shumta…

Newsletter Publications Reports

Aleanca natyrale e vlerave ne mbrojtje te Dibres

Ferzileta Gjika Aktiviste e Kundershtimit ndaj ndertimit te HEC Skavice. Opozita, ne parim, duhet te kundershtoje cdo projekt te qeverise. Edhe nje projekt qe mund te jete perfekt nga cdo pikepamje, te jete hartuar ne interes te publikut dhe jashte…

Uncategorized

Why hydropower in southeast Europe is a risky investment

  Research and writing Pippa Gallop Andrey Ralev Acknowledgements Ulrich Eichelmann, RiverWatch Amelie Huber, EuroNatur Irma Popović, WWF Adria Maja Pravuljac, ClientEarth Malgorzata Smolak, legal consultant Editing Emily Gray Layout Milan Trivic Cover Preparatory works at the site of the…

Newsletter Publications

Pasaporta e Dibres sic nuk duhet te jete…

Autor: Ferzileta Gjika Pashaporta e Bashkise Diber[1] thote qe popullsia sipas regjistrit civil eshte 78,940 sipas regjistrimit te popullsise se vitit 2011, ndersa banoret 61,619. Siperfaqja 937km2.   Pershkrimi gjeografik, thote qe “relievi i bashkisë së re është përgjithësisht kodrinor…

News Newsletter Publications

Nevojat Energjitike Shqiptare dhe Projekti Skavica

Ferzileta Gjika 7 Qershor, 2022, New York Parametrat e HEC Skavice Sipas informacionit te publikuar ne media, HEC Skavice projektohet ne lartesine mbi nivelin e detit: 443m, lartesia e diges: 147m, siperfaqja e rezervuarit 54km2, volume I rezervuarit 2319 mln…

Newsletter Publications

Baseni Drin dhe roli hidrik I pyjeve

Dr. Nazmi Ajazi Baseni Drin dhe roli hidrik I pyjeve. Lugina e Drinit si nje nga me rendesishmet e vendit pesoi ndryshime te medha me ngritje e kaskadave mbi Drin. Fillimet e ketyre ndryshime datojnë reth viteve 1970 me Digen…

In Media Newsletter Publications

Perpara se te vazhdohet me katastrofen e HEC Skavice..le te degjojme expertet tane

Ferzileta Gjika 29 Prill, 2022 Mbaj mend kur isha e vogel degjoja te afermit e mi, ne momente ku jeta behej e veshtire dhe puna e stermundimshme te bertisnin ardhte Skavica! E mbulofte kete vend! Ne zemerim e siper, por…

News Newsletter Publications

Projekti shkaterrues I HEC Skavices dhe nevoja per mobilizim te menjehershem te Dibraneve per mbrojtjen e trojeve tona.

Ferzileta Gjika New York, 23 Prill, 2022 Te dhenat per HEC Skavice, ato qe jane publikuar ne media te ndryshme: Fillimisht, nuk po flas per ndikimet e shumta negative te projektit, pasi po perqendrohem vetem te te dhenat e bera…

Publications

HEC SKAVICA- paguhet nga Taxpaguesit Shqiptare! Te drejtat legjitime te banoreve!

                Ferzileta Gjika 17 Mars, 2022, New York Neni 15 I Kushtetutes se Republikes se Shqiperise shkruan se: .. te drejtat dhe lirite themelore jane te pandashme, të patjetërsueshme e të padhunueshme dhe…