Stop Skavica

Stop Skavica

Uncategorized

Aprovohet ne Keshilin Bashkiak Diber rezoluta kunder ndertimit te Skavices

23 MAJ, 2023 DRITE SHPRESE PER DIBREN: Me shume se gjysma e keshilltareve Diber, votojne te gjitha pikat e Rezolutes Kunder ndertimit te Skavices. AUTOR: Ferzileta Gjika Kundershtimi ndaj Diges se Skavices Ceshtja e mbrojtes se Dibres qendron mbi Politiken….

Uncategorized

We protect Drin River and defend the rights of Dibran community that depend on it.

Lumi Drin i Zi, echte nje lum me rrjedhje te lire, ku shtrirja e ekosistemeve te disa lumenjve te vegjel si lumi Seta, lumi Murra, Lumi Veleshica qe i bashkohen Lumit Drin i Zi, e bejne me te pasur jeten…

Uncategorized

Protest in front of United Nations NYC March 23rd, 2023

Stop Skavica Dam Protest “Save Drin River, Save Dibra” March 23rd, 2023 NYC UN HQ The American diaspora in New York protests “Save Drin River, Save Dibra”Ferzileta GhikaNew York, March 23, 2023 – Dozens of Albanian-Americans under the leadership of…

Uncategorized

Protest in front of United Nation Albanian National Anthem sang from George Xhumari

hymni kombtar 23 Mars, 2023 Diaspora Amerikane Proteston. Atdhetari nga Tirana me origjine nga Kavaja George Xhumarikendon hymnin kombetar ne kete proteste. Ne kete proteste pervecse dibrane, kishte dhe shqiptare nga qytete te ndryshme te Shqiperise, si Gjirokastra, Tepelena, Berati,…

Uncategorized

Narrative e Dibres dhe Dibranit.

New York, 2 Dhjetor, 2022 Ferzileta Gjika Vendlindja na komunikon emocione, parime dhe mesazhe. Natyra ne vijim nuk paraqet gje tjeter vecse simbolikën e shprehur në natyrë me emocionet njerëzore dhe jetën e tyre, se ne ate vend ka jete,…

Uncategorized

Why hydropower in southeast Europe is a risky investment

  Research and writing Pippa Gallop Andrey Ralev Acknowledgements Ulrich Eichelmann, RiverWatch Amelie Huber, EuroNatur Irma Popović, WWF Adria Maja Pravuljac, ClientEarth Malgorzata Smolak, legal consultant Editing Emily Gray Layout Milan Trivic Cover Preparatory works at the site of the…