Narrative e Dibres dhe Dibranit.

Narrative e Dibres dhe Dibranit.

New York, 2 Dhjetor, 2022

Vendlindja na komunikon emocione, parime dhe mesazhe. Natyra ne vijim nuk paraqet gje tjeter vecse simbolikën e shprehur në natyrë me emocionet njerëzore dhe jetën e tyre, se ne ate vend ka jete, dhe dora e Njeriut dhe dora e Zotit jane te pranishme. Kjo provokon cdo lloj tjeter narrative qe kercenon ekzistencen shekullore, dhe debora e bardhe sugjeron se bukuria e jetes eshte rezultat i te qenit unike i ketij vendi qe quhet Diber.

Ndonese ne nuk e pame njeriun ne keto vende, ne pame doren punetore te Dibranit qe permes sakrificave personale i ka rezistuar te gjitha koherave dhe te gjitha qeverive. Per mua ky nivel komunikimi ne heshtje ishte befasues sepse ky komunikim i tejkalonte komunikimit te perditshem, por ishte me shume nje komunikim hynjor i ekzistences para syve te mi, dhe triumfit ndaj se keqes.

Ndonjëherë, mënyra se si ne komunikojmë me natyren është mistike: shqiponja qe fluturon mbi majen e Korabit si e dërguar nga Universi për të dhënë një shenjë të qartë sigurie dhe të drejtpërdrejtë, se ky vend mbrohet nga Shqiponjat. Edhe bota e zvarranikëve shfaqet për të na dhënë një drejtim universal: gjarpri në shteg në një rajon ku nuk ka gjarpërinj, shenje kjo se e keqja ekziston po duhet mposhtur e gjarprit duhet ti shtypet koka.
Ne rruge e siper, pame shume pyje me shelgjishte, si nje amazon i vertete ne mes te Dibres, ku jeta e bimeve, luleve, pyjeve eshte e pranishme dhe i jep oxygenin e munguar Dibres.
Ndonese jemi zogj shtegtare, folene e kemi ne Diber, aty ku dielli rrezaton ne malin e Korabit, aty ku zgjohemi nga rrjedhja e lumit Drin, aty ku jeta fillon dhe mbaron.

Rrofte Dibra ne Shekuj!

Opposition to Skavica Dam

The movement "Opposition to Skavica Dam", "Opposition to the construction of the Skavica Project" has been approved, legitimized by the Court of Tirana, as a popular movement to oppose the construction of Skavica, and aims to protect Dibra. I invite all Dibras to be part of this movement, all-popular, united more than ever. Please contact us with the following information: **email: oppositionskavica@gmail.com ** cell: 0696752775 **With respect, ** Ferzileta Gjika

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *