Stop Skavica

Stop Skavica

Activities In Media News Newsletter Publications Reports Uncategorized Villages at Risk

Aprovohet ne Keshilin Bashkiak Diber rezoluta kunder ndertimit te Skavices

23 MAJ, 2023
DRITE SHPRESE PER DIBREN: Me shume se gjysma e keshilltareve Diber, votojne te gjitha pikat e Rezolutes Kunder ndertimit te Skavices.
Ceshtja e mbrojtes se Dibres qendron mbi Politiken.
Ceshtja e Dibres bashkon keshilltaret ne front per mbrojten e Dibres.
Pas më shumë se një muaj diskutimi dhe debati brenda ne keshillin bashkiak Diber me shume se gjysma e keshilltareve kundershtuan me force ndertimin e Skavices, nenshkruan dhe aprovuan te gjitha pikat e paraqitura ne rezolute.
Si rezultat, 16 keshilltare nga 31 qe ka keshilli bashkiak Diber, miratuan nje vendim qarkullues ne formen e nje rezolute kunder projektit te hidrocentralit te Skavices.
Ky zhvillim shume pozitiv, ku bejne te ditur vullnetin e qarte kunder ketij projekti orgurzi per Dibren tone, vete te zgjedhurit e popullit, treguan qe gjithmone ne momente kyce, Dibra ka nxjerre patriote e trima per te perballuar rrezikun dhe armikun. Dibranet i kane dale zot vatanit ne momente historike dhe kritike.
Jane per tu pergezuar te gjithe keshilltaret qe miratuan kete rezolute dhe jam e sigurte qe do te ngelen ne kujtesen historike si qendrestare te cilet ne nje moment kritik per vendin, i dolen per zot, pavaresisht dallimeve politike.
Ceshtja e Dibres qendron mbi cdo dallim dhe i perbashkon te gjithe, duke i qendruar trajtimit te ceshtjes se mbrojtjes se Dibres jashte politizimit, sic percaktohet ne rezolute. Lufta per mbrojten e Dibres ne kohe moderne kesaj radhe eshte dhe me e veshtire pasi perballe nuk eshte “armiku” por “miku” , qeveria shqiptare, e cila nuk dihet se pse insiston ne mbytjen e Dibres, pa patur arsye te qenesishme dhe duke shkelur kushtetuten, ligjet dhe konventat nderkombetare te ratifikuara nga Shqiperia.
Ligji 38/2021 nuk i perfilli por i perbuzi Dibranet, duke i trajtuar si qenie jo me te drejta te plota kushtetuese per tu pyetur dhe konsultuar sic duhet, por kushdo qe shkel te drejtat tona, do te perballet me Dibranet heret a vone. Kjo gje sapo ka filluar! Gjykata kushtetuese i terhoqi vemendjen qeverise per shkeljen e te drejtave te banoreve Dibrane, pasi banoret kane te drejte te informohen per cdo gje qe lidhet me Dibren.
Ju bej thirrje te gjithe banoreve te Dibres pavaresisht nese preken ose jo nga ky projekt, te behen te gjithe bashke kunder ketij projekti pavaresisht bindjeve politike! Duhet ti mbeshtesim keshilltaret ne luften qe kane perpara per te hedhur poshte cdo vendim qe cenon sadopak Dibren tone! Te gjithe bashke per ta pare Dibren te lulezoje dhe te ece perpara, Jo te shkaterrohet perfundimisht, pasi Projekti Skavica garanton fundosjen e Dibres nen uje! Nuk ka rruge te mesme dhe nuk eshte koha per te qendruar te heshtur. Te kundershtojme Skavicen, dhe te mbeshtesim njeri tjetrin ne kete kauze te perbashket. Kemi pergjegjesi historike te mbrojme Dibren dhe brezat ta trashegojne e ta bejne dhe me te bukur.
OPPOSITION TO SKAVICA DAM/”KUNDERSHTIMI NDAJ DIGES SE SKAVICES” ka patur nje rol aktiv dhe mbeshtetes te gjithe keshilltareve qe ti dalin zot Dibres, dhe te mos lejojne fundosjen nen uje te saj!
Prandaj ju bejme thirrje te gjithe keshilltareve te rrethit Diber, te dalin me zerin unanim ne mbrojten e Dibres. Zeri juaj eshte aq i forte, qe ska asgje qe e hedh poshte. Ju jeni zeri i drejtperdrejte qe perfaqesoni Dibren, zeri i banoreve Dibrane. Ju keni ne dore tju jepni shprese, dhe te kundershtojne me cdo menyre projektin qe ju varros identitetin e tyre si Dibran, historine, kulturen, trojet, varret gjithcka te tyre.
Ne solidarizohemi me te gjithe keshilltaret te majte apo te djathe, nje vendim historik, vendim i shumepritur, nje lajm qe na gezon te gjitheve.
Dibra eshte e Dibraneve! Dibra eshte e qendrestareve, Dibra eshte e guximtareve!

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The movement "Opposition to Skavica Dam", "Opposition to the construction of the Skavica Project" has been approved, legitimized by the Court of Tirana, as a popular movement to oppose the construction of Skavica, and aims to protect Dibra. I invite all Dibras to be part of this movement, all-popular, united more than ever. Please contact us with the following information: **email: oppositionskavica@gmail.com ** cell: 0696752775 **With respect, ** Ferzileta Gjika