Stop Skavica

Stop Skavica

Newsletter

Thelleza e Malit

Thelleza e Malit eshte ne zhdukje! HEC Skavica shkaterron! Veproni tani, me mire vone se kurre! Ferzileta Gjika

Thëllëza e malit eshte nje shpend qe rritet ne luginen e Drinit te Zi, e njohur si Alectoris Graeca. Thelleza e Malit, e nje specie teper te vecante rrezikon te zhduket si pasoje e kercenimit te ndryshimit te habitatit (kushtet e banimit) nga ndertimi i HEC Skavica, apo ndryshimi i klimes ne vend.

Thelleza e malit rritet ne zonen e dushkeve, ne zonat e uleta te lugines se lumenjve. Ato nuk durojne te ftohtin me shume se 15 grade celcius. Gjuetia është ndaluar sepse është drejt zhdukjes.

 

Thellezes se malit I mungon ekosistemi i pershtatshem, si perdorimi I pesticideve, lenia e tokave djerr dhe pa ujitje, urbanizimi, me ndertime te reja, keqmenagjimi I fabrikave te vjetra qe ndoten mjedisin.

Thelleza e malit, ky shpend I rralle qe rritet ne Diber, rrezikon te zhduket, si pasoje e ndryshimit te klimes dhe habitatit nga ndertimi I HEC Skavica.

Ne duhet të ndalojme tani Skavicen. Hidrocentrali i Skavices shkakton  rritjen e gazeve të metanit, dioksidin e karbonit dhe oksidimit të nitrogjenit.

Keto Jane faktoret kryesor që shkatrrojnë klimen në vend dhe zhdukin speciet e vecanta, dhe te rendesishme per ekzistencen e nje ekuilibrimi klimatic dhe mjedisor.

Bashkohuni thirrjes:

“Stop HEC Skavica, Save Drin River! Save Dibra!”

 

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The movement "Opposition to Skavica Dam", "Opposition to the construction of the Skavica Project" has been approved, legitimized by the Court of Tirana, as a popular movement to oppose the construction of Skavica, and aims to protect Dibra. I invite all Dibras to be part of this movement, all-popular, united more than ever. Please contact us with the following information: **email: oppositionskavica@gmail.com ** cell: 0696752775 **With respect, ** Ferzileta Gjika